Directoarea grădiniței „Lăstăraș” ar putea fi eliberată din funcție. Codreanu: „Azi trimit demersurile necesare către toate organele abilitate”

Directoarea grădiniței nr.199 „Lăstăraș” din sectorul Rîșcani al capitalei, Iana Ceaușceac ar putea fi eliberată din funcție. Primăria municipalității urmează să expedieze Procuraturii și altor instituții abilitate, materialele acumulate în cadrul anchetei de serviciu inițiată pe numele acesteia. Recent, dânsei i-a fost aplicată o sancțiune disciplinară aspră, însă primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu cere ca directoarea să fie eliberată din funcție.

Directoarea grădiniței „Lăstăraș” ar putea fi eliberată din funcție. Codreanu: „Azi trimit demersurile necesare către toate organele abilitate”
(Foto: Mamaplus.MD)

Un anunț în acest sens a fost făcut de către Codreanu în cadrul ședinței operative a Primăriei. Astfel primarului interimar, i-a solicitat șefei Direcției Educației, Rodica Guțu, să monitorizeze strict activitatea grădiniței „Lăstăraș” și să mai efectueze încă un control peste două săptămâni.

„Să iasă comisia peste două săptămâni cu un raport și o să vedem ce facem mai departe. Azi o să trimit demersurile necesare către toate organele abilitate - Procuratură, Ministerul Justiției, să verifice activitatea grădiniței”, a menționat Ruslan Codreanu în cadrul ședinței.

Pub

Amintim că în urma mai multor ilegalități depistate la grădinița nr.199 „Lăstăraș” din sectorul Rîșcani al capitalei, directoarei instituției, Iana Ceaușceac i-a fost aplicată o sancțiune disciplinară aspră. Anterior, Codreanu a cerut ca concursul prin care a fost aleasă noua directoare a școlii - grădinițe „Lăstăraș” să fie anulat și să fie eliberată din funcție.

Însă, în cadrul ședinței de astăzi dânsul a precizat de ce a mers pe calea aplicării mustrării aspre și nu prin demisie.

„Avem circa zece cazuri când oamenii sunt eliberați din funcțiile Primăriei pentru diverse încălcări și restabiliți ulterior de instanța de judecată, iar Primăria după asta achită prejudiciile. De aceea am ales mai întâi să aplic mustrarea aspră, conform Codului muncii, ca ulterior să fie demisă și să nu mai poată instanța să o restabilească în funcție”, a mai adăugat Ruslan Codreanu.

Amintim că totul a început după ce Ruslan Codreanu ar fi fost sesizat în repetate rânduri de părinți despre neregulile ce au loc în cadrul instituției.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub