Diacov, despre așa-zisa retragere a PD-ului de pe „câmpul de luptă” geopolitic: „Pro-Moldova înseamnă continuarea cursului European”

Președintele de onoare a Partidul Democrat, Dumitru Diacov se contrazice pe sine. Cel puțin asta reiese din declarațiile pe care le-a făcut într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Acesta spune că PD-ul într-o oarecare măsură lasă lupta geopolitică și se va axa pe problemele cetăților Republicii Moldova, dar în același timp afirmă că PD-ul va continua cursul European, care de fapt reprezintă un vector geopolitic.

Diacov spune că Pro-Moldova, în primul rând, „este o reacție la isteria geopolitică din ultimii ani. Cel puțin două partide zi de zi ne propun orientarea pro-estică. 6 sau deja 7 formațiuni doresc să fericească moldovenii cu Unirea. Două tabere. Una mai agresivă decât alta. Ele, practic, „rup” țară, o transformă în câmp de luptă, care nu are nimic cu doleanțele cetățenilor”, precizează liderul politic.

În continuare, fostul lider PD spune că Pro-Moldova înseamnă continuarea cursului European, lucru ce este o orientare vectorială geopolitică. Dumitru Diacov mai spun că „pro-Moldova” mai reprezintă „realizarea angajamentelor noastre din cadrul Parteneriatului Estic și a Acordului de asociere cu UE. Dar asta înseamnă și consolidarea tuturor cetățenilor în jurul acestei idei. Și nu în ultimul rând, pro-Moldova înseamnă revenirea la dezideratul anunțat la crearea actualului PD, cine mai ține minte? - Pentru o Moldovă democratică și prosperă”, a conchis acesta.

Diacov, despre așa-zisa retragere a PD-ului de pe „câmpul de luptă” geopolitic: „Pro-Moldova înseamnă continuarea cursului European”

UNIMEDIA amintește că după zeci de critici și avertizări din partea Uniunii Europene privind situația din Republica Moldova, iată că PD a luat o altă cale și se declară un partid Pro-Moldova. Un anunț în acest sens, a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing. 

În cadrul briefingu-lui liderul PD, Vlad Plahotniuc, a ținut să menționeze acțiunile viitoare ale partidului.

„PD va trece prin mai multe schimbări privind modul prin care activează. Va avea o poziționare mult mai concretă. În 27 de ani de la Independență, partidele în RM s-au dezvoltat pe teme geopolitice. Iar oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării pot fi rezolvate doar dacă ești pro-european, pro-rus, unionist etc. Multe partide au împărțit cetățenii pe astfel de categorii, dar niciun partid nu a acționat pentru moldoveni. Realitatea arată că unii politicieni s-au ascuns de oameni.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.