Dezastru la încheierea CM-2018. Un stadion nou construit a luat-o la vale după o ploaie puternică

Nici nu s-au stins bine ecourile Cupei Mondiale organizate de Rusia, pentru care gazdele au primit felicitări, că o ploaie puternică a dezvăluit șubrezimea infrastructurii. Un blogger rus documentat scrie că un stadion nou construit pur și simplu a luat-o la vale...spre Volga, scrie digi24.ro.

Dezastru la încheierea CM-2018. Un stadion nou construit a luat-o la vale după o ploaie puternică
(Foto: digi24.ro)

Volgograd Arena, stadionul construit special pentru Campionatul Mondial de fotbal, a început să cedeze exact în ziua finalei, după o ploaie torenţială.

Bloggerul Ilia Varlamov publică mai multe fotografii care arată proporțiile dezastrului (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

Pub

 

 10

Și nu doar exteriorul arenei a fost afectat puternic. Imagini din interiorul complexului arată că stadionul este inundat. Ţevile destinate drenajului au cedat sub presiune, aşa că apa a început să inunde incinta stadionului.

Ultimul meci pe Volgograd Arena a avut loc la 28 iunie, în grupe, între Japonia și Polonia. După încheierea CM-2018, stadionul urmează să fie dat unei echipe locale. Construit între 2015 şi 2018, stadionul din Volgograd ar fi costat aproximativ 350 de milioane de euro, conform estimărilor presei.

Bloggerul Ilia Varlamov, care e unul dintre cei mai cunoscuți din Rusia, susține că în urmă cu câteva zile ceva similar s-a petrecut și la Nijni Novgorod, unde a plouat torențial, și publică imagini luate de pe un cont local de socializare, Typical Nizhny Novgorod. Un drum nou construit a fost serios afectat de ape.

Potrivit unui filmuleț care circulă pe rețeaua de socializare Vkontakte, compania care a făcut drumul ar fi construit și stadionul pentru campionat din oraș, dar și o stație de metrou și ar avea datorii la toți furnizorii, precum și restanțe la salariile muncitorilor. Mai mult, directorul de la metrou responsabil cu lucrările de construcție a demisionat la cinci zile de la inaugurarea stației respective.

Un utilizator Vk din Nijni Novgorod posta la 7 iulie imagini cu un nor amenințător, cu comentariul „cade cerul”. Era, probabil, înainte de ploaia care a provocat apoi distrugeri drumului nou construit în oraș.  Ultimul meci la Nijni Novgorod a fost cu o zi înainte, la 6 iulie: sferturile de finală între Uruguay și Franța.

 

Și același utilizator al rețelei de socializare a surprins, sâmbătă,  o imagine cel puțin ciudată cu un nor care, într-o anumită lumină, părea o ciupercă atomică:

nor ciudat rusia - oleg semiakin

Foto: Oleg Șemiakin

În orice caz, autorităţile urmează să analizeze efectele şi să vadă ce lucrări de restaurare sunt necesare.

Bloggerul Ilia Varlamov a călătorit mult înainte de Campionat și a observat lucrările de construcție, atrăgând atenția încă de pe atunci că sunt de calitate proastă. Acum spune că fără îndoială autoritățile vor da vina pe ploaia puternică, dar se întreabă cum de alte lucrări și clădiri din jur, unele vechi de zeci de ani, nu au fost afectate.

Și când Rusia a organizat Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în 2014, Rusia a fost arătată cu degetul pentru infrastructura proastă și banii sifonați cu această ocazie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub