Citește toate știrile la acest subiect

Deputat român, despre alegerile de la Chișinău: „Planul oligarhului Plahotniuc este același ca la alegerile prezidențiale”

Deputatul român Matei Dobrovie comentează alegerile locale de la Chișinău care vor avea loc la 20 mai curent. Acesta spune că urmează același scenariu ca la alegerile prezidențiale din 2016, iar în spatele alegerilor ar sta președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Deputat român, despre alegerile de la Chișinău: „Planul oligarhului Plahotniuc este același ca la alegerile prezidențiale”
(Foto: ziarelive.com)

Potrivit lui Dobrovie, scopul lui Plahotniuc ar fi „să lanseze mai mulți candidați de dreapta pentru a polariza votul”, iar Andrei Năstase, candidatul comun al PDA, PAS și PLDM, să nu ajungă în turul doi.

Scenariul este tras la indigo după cel de la alegerile prezidențiale. Candidații iepurași au același rol, fie că o fac fără să vrea sau voit. Atunci era Iurie Leancă, acum sunt Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu”, scrie deputatul din partea partidului Uniunea Salvați România.

Pub

Mai mult, dânsul comentează și lipsa unui candidat comun al partidelor unioniste - PL și PUN, spunând că acestea ar face „jocul lui Plahotniuc”.

Nu putem să nu observăm și un alt lucru. Traian Băsescu și ceilalți lideri ai clonei PMP din R.Moldova nu-l pomenesc deloc pe Vlad Plahotniuc. Fostul președinte al României spune că nu-l interesează persoana care conduce cam toate instituțiile de peste Prut, prin urmare nu-l interesează sistemul oligarhic, nu-l interesează corupția, sărăcia, problemele cetățenilor. Interesant este că nici pe domnul Plahotniuc nu par să-l deranjeze deplasările și discursurile domnului Băsescu în toată Republica Moldova.

Problema este că, volens nolens, unioniștii de la PL și de la PUN fac jocul lui Plahotniuc la alegerile locale. Nici măcar nu au venit cu un candidat comun”, mai scrie Dobrovie, care susține că în turul doi ar putea ajunge candidatul socialiștilor, Ion Ceban, și primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, aceasta din urmă obținând victorie la Chișinău.

„Odată eliminat candidatul forțelor anti-oligarhice din turul 1, ar rămâne în cursă Silvia Radu, „independenta” susținută cu bani și televiziuni de PDM, și candidatul socialiștilor, Ion Ceban. Iar aici lucrurile se simplifică: Binomul Dodon-Plahotniuc, care funcționează foarte bine, își va împărți printr-o înțelegere candidații. Unul va fi susținut pentru Primăria Bălți, iar doamna Radu va rămâne în Chișinău.

Am uitat să menționez că doamna Radu este consiliată, pur întâmplător desigur, de un fost consilier de stat al președintelui Băsescu, Cristian Hrițuc, care îl lăuda pe Plahotniuc pentru discursul ținut la New York”, a scris Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că 12 martie curent, Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene.

Menționăm că în cursa electorală s-au înscris deocamdată Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Andrei Năstase (Platforma DA), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Alexandr Roșco (Antifa).

De asemenea, candidatul PUN, Constatin Codreanu, s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale din Chișinău. Ieri, și candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, și-a depus setul de acte necesare pentru înregistrare.

La moment, candidații independenți la funcția de primar al Chișinăului sunt Sergiu Tofilat și Silvia Radu, care sunt în proces de colectare a semnăturilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub