Deputat PSRM, pentru BBC după alegerile din Combodgia: „Eu nu cred în alegeri libere”

„Eu nu cred în alegeri libere”, cel puțin asta a declarat socialistul Bogdan Țîrdea pentru BBC  în urma vizitei sale în Cambodgia, unde s-a aflat în calitate de observator în cadrul alegerilor.

Deputat PSRM, pentru BBC după alegerile din Combodgia: „Eu nu cred în alegeri libere”
(Foto: UNIMEDIA)

BBC scrie că un grup de politicieni și naționaliști europeni au fost în Combogia pentru a monitoriza alegerile din această țară.

Potrivit BBC, deputatul din Moldova, a fost unicul care a putut să spună tranșant că alegeri liberi nu există.

Pub

BBC scrie că Partidul Popular Cambodgian, aflat la guvernare, are legături istorice cu Rusia care datează din epoca sovietică, iar în ultimii ani s-a mutat strategic spre China.

Tot în același articol, socialistul a mai declarat că este „pro-Rusia”.

"Suntem pro-Rusia, anti-globalizare și anti-americanizare". Deputat al Partidului Socialist din Moldova a adăugat că speră să „aprofundeze legăturile” dintre partidul său și Partidul Popular Cambodgian.

„Lumea este împărțită între tradiționaliști și liberaliștii globaliști", a adăugat el.

UNIMEDIA precizează că Uniunea Europeană a estimat că rezultatele alegerilor legislative organizate duminică în Cambodgia sunt lipsite de credibilitate şi că scrutinul s-a desfăşurat într-un 'climat politic extrem de restrictiv', Bruxelles-ul cerându-le autorităţilor cambodgiene să reinstaureze democraţia, transmite AFP. 

Premierul cambodgian Hun Sen a dat asigurări marţi că alegerile legislative au fost ”libere, oneste şi corecte”, după criticile Washingtonului şi ale Uniunii Europene referitoare la controversatul scrutin, din cauza absenţei principalei forţe a opoziţiei.

Partidul Poporului din Cambodgia (CPP) a anunțat luni că a câștigat toate cele 125 de locuri din Parlament în alegerile generale de duminică, considerate de critici drept o mascaradă, transmite Reuters. 

”CPP a obținut 77,5% dintre voturi și a câștigat toate locurile din Parlament”, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Sok Eysan. Duminică, CPP aprecia că a obținut cel puțin 100 de mandate. 

Casa Albă a anunțat că ia în considerarea aplicarea de sancțiuni, inclusiv privind vizele pentru membri ai cabinetului cambodgian, ca răspuns la ”alegerile viciate” în care premierul Hun Sen nu s-a confruntat cu vreo opoziție reală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub