De ce noul iPhone ar putea avea trei camere principale

În toamnă, Apple va prezenta un nou iPhone. Până atunci apar noi informații despre modelul cu trei camere, scrie playtech.ro.

A devenit o practică obișnuită pentru Apple să aibă telefoane cu două camere. Una dintre ele e folosită pentru zoom optic 2x. Acum mai e adăugată încă un senzor, dar nu doar pentru poze și video.

De ce noul iPhone ar putea avea trei camere principale
(Foto: macitynet.it)

Informația de până acum vine de la Lu Jialin, un analist Deutsche Securities, care susține că cea de-a treia cameră ar fi folosită în aplicații de realitate augmentată. Primele aplicații AR au fost introduse de Apple odată cu anunțarea telefoanelor iPhone 8 și iPhone X, dar se folosesc de camerele deja existente.

Ideea unei camere dedicate pentru AR a fost întâi a Google, prin Project Tango, și s-a materializat în telefoanele ASUS Zenfone AR și Lenovo Phab 2 Pro. Dacă le luăm pe acesta ca exemple, atunci ar putea fi extrem de utilă a treia cameră. Dacă o folosește însă doar pentru poze, eventual să ai mai mulți megapixeli, atunci va fi aproape degeaba. 

Pub

Apple are deja o tehnologie similară celei din Project Tango. Se numește True Depth și a fost folosită pe camera frontală pentru Face ID. Astfel, prin acest senzor, e scanată fața utilizatorului pentru autentificare biometrică. Acum, pe al treilea senzor, ar putea fi integrată capacitatea de-a măsura adâncimea și, implicit, de-a face aplicațiile AR mult mai utile.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub