Daily Mail: Soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, „nu ştie dacă-şi va mai vedea soţul vreodată“

Jurnalista română Marcela Topor, soţia preşedintelui separatist catalan destituit Carles Puigdemont, nu ştie când îşi va revedea soţul - fugit din ţară la Bruxelles - din nou acasă, la Girona, unde a rămas singură cu cele două fiice ale lor, scrie MailOnline, citat de adevarul.ro.

Daily Mail: Soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, „nu ştie dacă-şi va mai vedea soţul vreodată“
(Foto: elperiodico)

Soţia liderului separatist, în vârstă de 41 de ani, a fost fotografiată în public, miercuri, pentru prima dată după îndrăzneaţa fugă a soţului ei. Ea apare stresată şi obosită în imagini, în care este surprinsă aducându-şi fiicele acasă de la şcoală.   După ce le-a lăsat acasă, jurnalista a plecat din nou cu maşina la o întâlnire.  

O sursă apropiată familiei a declarat pentru tabloidul britanic că ”ea se află într-o perioadă foarte dificilă. Nu ştie dacă îşi va mai vedea soţul vreodată”.  

Pub

Fostul preşedinte catalan, mai în vârstă cu 13 ani ca soţia sa, a părăsit Spania luni, abandonându-şi promisiunea de a ”rezista paşnic” eforturilor Madridului de a-i închide Guvernul, comentează MailOnline.   Topor a rămas singură cu copiii - Magalí (10 ani) şi Maria (8 ani) -, după ce soţul ei a fugit de arestare în Belgia.  

Puidgemont a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă la Clubul Presei, la Bruxelles, că nu intenţionează să ceară azil în Belgia şi a subliniat că se va întoarce acasă doar dacă va primi asigurări că va fi judecat corect. El nu a oferit niciun indiciu despe când ar putea să se întoarcă în ţară.

El a fost citat să se prezinte la Audienţa Naţională joi şi vineri, pentru a fi inculpat de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri, acuzaţii de care dacă va fi găsit vinovat rscă să fie condamnat la până la 30 de ani de închisoare.   Topor, o persoană timidă, trăieşte împreună cu copii într-o casă modestă, la Sant Julià de Ramis, la aproximativ o oră şi jumătate distanţă cu maşina de Barcelona.  

Soţul ei locuieşte de obicei împreună cu ele, deşi deţine un apartament la Barcelona.   După ce Parlamentul catalan a proclamat vineri o republică, Puigemont s-a izolat în casa familiei, evitând lumina reflectoarelor, în timp ce ţara a intrat în haos, scrie tabloidul.   El a fost fotografiat luând prânzul la un restaurant vecin şi a urmărit duminică, la televizor, echipa locală, Girona, care a bătut Real Madridul acasă.  

Topor, care vorbeşte spaniolă, engleză, catalană şi română, este redactoră la revista de limbă engleză  Catalonia Today, fondată de soţul ei, şi prezintă Catalan Connections, o serie de interviuri televizate difuzate de un post local.  

Alintată de prieteni ”Mars”, ea l-a cunoscut pe Puidgemont în 1996, când a jucat într-o piesă la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Amatori în oraşul natal al viitorului ei soţ. El era directorul centrului cultural în care s-a jucat piesa.


Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub