Dacia din care Ceaușescu a condus România. Ce are special Dacia 2000

Dacia 2000 a fost o mașină produsă acum 33 de ani special pentru Nicolae Ceaușescu. Dacă în comunism cetățenii obișnuiți nu aveau acces la ea, în prezent lucrurile stau altfel. Așadar, iată ce avea special și cine o are funcțională în prezent, scrie playtech.ro.

Dacia din care Ceaușescu a condus România. Ce are special Dacia 2000
(Foto: playtech.ro.)

Renault a fost coloana vertebrală a multor mașini care au circulat pe străzile. PCR a avut și un model special pe care l-a folosit Ceaușescu. Aceasta este povestea Dacia 2000, o mașină pe care o mai vezi în prezent pe la târguri auto și întâlniri ale pasionaților de mașini autohtone.

Dacia 2000 a fost produsă în 1981 și e inspirată de Renault 20. Pentru vremea în care a fost construită, mașina avea niște dotări destul de futuriste. Prindea 175 km/oră, cu un motor de 2.200 centimetri cubi și era dotată cu un fel de pilot automat. Mașina a fost asamblată în țara noastră cu piese Renault și nu a fost fabricată pentru oricine.

Pub

Dacia 2000 a fost folosită de Nicolae Ceaușescu în deplasări. Bineînțeles, nu o conducea el, avea șofer. Ovidiu Măgureanu a mai spus că Nicolae Ceaușescu stătea mereu pe locul din dreapta, cu toate că mașina era destul de spațioasă în spate, scrie playtech.ro.

Dacia 2000 avea 115 cai putere, cutie automată în trei trepte, aer condiționat, servodirecție, geamuri electrice și închidere centralizată. Pentru acea vreme erau dotări extraordinare. Măgureanu susține că și acum vehiculul pornește la prima cheie. El a și devenit o vedetă, datorită acestei mașini, pe la întrunirile Dacia și în rândul pasionaților de mașinile României.

Românul a cumpărat mașina de pe internet, dar nu a vrut să menționeze cât a dat pe aceasta. Cu toate acestea, el a precizat că a investit mult pentru ca aceasta să funcționeze și să arate ca acum. El este supărat că prin programul Rabla mai multe mașini Dacia au fost distruse – unele dintre ele erau mașini istorice. Acesta a mai adăugat că proprietarii sunt bătrâni și nu se îndură să le vândă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub