Cu ochii pe undețe: Nouă pescari, prinși la pescuit ilegal

Nouă persoane au fost reținute după ce au mers la pescuit în locuri ilegale, în apropiere de frontieră.

Cu ochii pe undețe: Nouă pescari, prinși la pescuit ilegal
(border.gov.md)

În primul caz a fost reținut un locuitor al satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, în vârstă de 30 ani, care a fost surprins de polițiștii de frontieră în toiul nopții de 12 aprilie în timp ce prindea pește. La apropierea patrulei, moldoveanul și-a aruncat plasa în apă, însă nu și cele aproximativ trei kg de caras.

Alți doi cetățeni moldoveni în vârsta de 32 ani și respectiv 46 ani din satele Palanca și Tudora au reușit să prindă cu ajutorul plasei de pescuit circa 45 kg de pește, de diferite specii. Aceștia au fost reținuți în dimineața zilei de 13 aprilie curent, în timp ce se pregăteau să părăsească locul unde pescuiau.

Pub

 De asemenea, alte șase persoane au fost depistate pe malul lacului Manta. În timpul reținerii au fost scoase din apă 500 de metri de plasă, pentru care bărbații nu au putut explica proveniența, refuzând să recunoască cui aparține.

În toate cazurile, cetățenii moldoveni s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, dar și pentru desfășurarea activității de pescuit ilicit în apele de frontieră.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub