Consiliul Superior al Procurorilor va avea o componență nouă. A aprobat și propriul proiect de buget

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis convocarea Adunării Generale a Procurorilor pentru data de 17 noiembrie 2017 și a constituit Comisia de organizare a alegerilor, din componenţa căreia vor face parte 5 persoane.

Consiliul Superior al Procurorilor va avea o componență nouă. A aprobat și propriul proiect de buget
poză simbol (Foto: UNIMEDIA)

Necesitatea convocării Adunării Generale a Procurorilor vine ca urmare a expirării, pe 19 decembrie 2017, mandatelor a 6 din totalul celor 12 membri ai CSP, inclusiv a Preşedintelului acestui organ de autoadministrare, Mircea Roşioru.

Мembrii CSP au aprobat şi Proiectul bugetului Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2018 în conformitate cu noua lege din 01.08.2016, care prevede că CSP este organul independent de autoadministrare al procurorilor, cu statut de persoană juridică şi cu un buget separat față de Procuratură, finanţat de la bugetul de stat în limita alocaţiilor bugetare aprobate prin legea bugetară anuală, ceea ce îi garantează independența. 

Pub

Au fost stabilite cheltuieli de structură şi de personal în sumă de 7 236,72 mii de lei. Proiectul urmează a fi prezentat spre aprobare Ministerului Finanţelor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub