Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova ar putea fi reluat în acest an

Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova ar putea fi reluat în acest an. Despre aceasta a anunțat deputatul român Matei Dobrovie.

Foto:

Deputatul a expediat o În acest scop, m-am adresat scrisoare Ministerului Românilor de Pretutindeni cu solicitarea de a relansa Consiliul Consultativ, o inițiativă a fostului Departament pentru Relația cu Românii de Pretutindeni lansată în 2016, care urma să constituie structura și cadrul instituțional pentru valorificarea oportunităților pe care le oferă colaborarea bilaterală în domeniul mass-media.

„După discuțiile avute ieri, am primit un răspun pozitiv din partea MRP, care a înțeles cât de necesară e reluarea acestei inițiative, mai ales că suntem în anul Centenar, iar Republica Moldova rămâne o prioritate declarată de politică externă pentru România. Este momentul să privim întărirea prezenței mediatice românești dincolo de Prut ca pe o chestiune strategică”, a scris Matei Dobrovie.
 
Dânsul motivează importanța susținerii de către statul român a presei românești din Republica Moldova.
 
„Am subliniat că avem mare nevoie ca statul român să susțină financiar presa românească de calitate, echilibrată, independentă și care respectă deontologia jurnalistică dincolo de Prut.
 
Nu este normal ca din banii contribuabililor români să fie finanțate portaluri care au relatări vădit partizane și nu reflectă mai multe opinii, și, mai grav, despre care apar rapoarte redactate de experți independenți, care arată că acestea fac dezinformare și manipulare. Trebuie să existe un proces de monitorizare și evaluare continuă a conținutului. Nu poți să continui să finanțezi organisme media, care sub paravanul contribuției la menținerea identității culturale, lingvistice românești fac propagandă pro-oligarhică”, a conchis deputatul.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.