Condițiile în care activează preoții basarabeni în Italia

Acum 5 ani, părintele Marcel Călugărescu, originar din satul Arionești, raionul Dondușeni, a întemeiat la Bologna (Italia) Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul”, care este o parohie sub jurisdicția Patriarhiei Române. Nu este ușor însă într-o țară profund catolică să găsești spații în chirie pentru o biserică ortodoxă, scrie pe blogul ei, jurnalista Elena Robu.

Condițiile în care activează preoții basarabeni în Italia
(elenarobu.md)

Părintele Marcel Călugărescu a purtat, timp de 6 luni, într-un Ford Fiesta micuț toate icoanele, chiar și cristelnița și improviza o biserică unde găsea un spațiu liber. Apoi găsit o sală oferită în chirie de biserica catolică, pe care o amenajează aproape în fiecare săptămână pentru slujbele religioase. Dar în prima jumătate de an, chiar și icoanele erau scoase de pe pereți și puse doar atunci când se organizau slujbe.

”Suntem dedesubtul bisericii catolice, exact ca primii creștini în catacombe. Ne rugăm aici cu lumina mai stinsă, dar cu lumina aprinsă în suflet”, a mărturisit părintele Marcel Călugăresc în cadrul unui interviu video realizat chiar în interiorul parohiei sale din Bologna.

Pub

Interviul video cu părintele Marcel Călugărescu îl puteți urmări aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub