Comunitatea Watchdog.md cere sancționarea televiziunilor care au încalcat grav Codul Electoral

La data de 10 mai, asociația Comunitatea ”WatchDog.MD” a depus o sesizare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, unde atrage atenția asupra comportamentului "inadmisibil și ilegal al CCA" ca urmare a multiplelor constatări din rapoartele de monitorizare a știrilor TV în perioada electorală.

Comunitatea Watchdog.md cere sancționarea televiziunilor care au încalcat grav Codul Electoral
(Foto: punctul.ro)

"Constatările vizează peste 100 de încălcări grosolane a legislației electorale și în domeniul audiovizualului admise de către posturile TV: Prime, PublikaTV, Canal 2, Canal 3 și CTC. Toate canalele vizate au încălcat obligațiunea de a nu reflecta campania electorală, au evitat să notifice spectatorii despre caracterul electoral al știrilor, au făcut partizanat vădit în susținerea candidatului independent Silvia Radu, au denigrat candidatul Andrei Năstase și au neglijat alți concurenți electorali.

Sesizarea se bazează pe monitorizările publicate de către Centrul de Jurnalism Independent, portalul NewsMaker și a celor realizate de membrii asociației noastre. Numărul și impactul încălcărilor nu are precedent în istoria recentă a scrutinelor din Republica Moldova. Neglijarea de către CCA a informațiilor făcute publice precum și refuzul de a monitoriza aceste posturi TV în perioada electorală depășește cadrul legal și nu poate fi tratat decât comportament tendențios. În fapt, nu ne rămâne decât să constatăm protecția CCA față de posturile TV care sunt controlate de către președintele PDM", scrie watchdog.md.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub