Citește toate știrile la acest subiect

Cluj-Napoca: Filme basarabene, stand-up cu Andrei Bolocan și recital de pian cu Marcel Lazăr, cu ocazia Centenarului

Cu ocazia sărbătorii Centenarului Unirii, Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca organizează „Festivalul Cultural Basarabia”, în perioada 23-27 martie.

Cluj-Napoca: Filme basarabene, stand-up cu Andrei Bolocan și recital de pian cu Marcel Lazăr, cu ocazia Centenarului
(Foto: inyourpocket.com)

Evenimentele din sumarul Festivalului promovează istoria comună, cultura, tradiția și spiritul basarabean în inima Transilvaniei. Festivalul Cultural “Basarabia” este un proiect de suflet și o carte de vizită al organizației noastre.

Program:

Pub

23 martie- Ziua 1

Festivalul debutează cu spectacolul de stand-up #dejaemaibine, un spectacol de râsete și plânsete în stil basarabean, realizat de Andrei Bolocan, producătorul Emisiunii Lumina.  evenimentul va avea loc la cinema Dacia, ora 20,20.

24 martie- Ziua 2

Iubitorii de volei sunt așteptați la Cupa GIB în parcul sportiv „Iuliu Hațieganu”, ora 12,30.

În aceeași zi, la Cinema Dacia, se va difuza la ora 18:30, proiecția de scurtmetraje „Mai pe scurt (metraj)”. Filmele au fost realizate de către studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Republica Moldova, iar publicul clujean va avea șansa de a viziona producțiile: Portretul lui Stalin, Căderea, Casa Mare, Paparuda.

Seara, spectatorii vor avea șansa să discute cu producătorii acestor filme.

25 martie- Ziua 3

Vernisaj intitulat „Arta în pătrat”, artiștii basarabeni Vlaicu Bunduchi și Andrei Botnaru vor aduce vizitatorii în lumea irezistibilă a fotografiei și altor creații artistice, la Urania Palace, de la ora 14:00.

La ora 18:00, în Urania Palace vor răsuna melodiile nemuritoare ale muzicii clasice. Surpriza festivalului va fi un excepțional Recital de pian cu Marcel Lazăr, tânăr basarabean, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, din Cluj și fondator la Moldo Crescendo, tânărul promovează adevăratele valori culturale și muzica clasică de calitate.

26 martie- Ziua 4

Centrul de Cultură Urbană Casino își va deschide larg ușile, la ora 18:00 pentru toți iubitorii de muzică clasică,  de cărți ale autorilor basarabeni, de dans, bomboane și vinuri din Republica Moldova, pentru că vom organiza Seara Culturală "Din Basarabia, cu drag", la care se va putea gusta din toate aceste delicii.

27 martie- Ziua 5

Festivalul se va încheia cu o Conferință de presă, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, care va avea loc la ora 13:00 și desigur, cu tradiționla Horă a Unirii din Piața Unirii, care va avea loc la ora 16:00.

Festivalul este organizat cu susținerea Primăriei Cluj-Napoca, Universității “Babeș-Bolyai” și a Casei de Cultură a Studenților, fiind deschis tuturor clujenilor, precum și tuturor membrilor ONG-urilor din Cluj-Napoca.

Grupul de Inițiativă Basarabeană este o organizație non guvernamentală, apolitică, nonprofit, cea mai importantă entitate de reprezentare a studenților și elevilor din Republica Moldova care își fac studiile la Cluj.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub