Cinci angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice, printre care doi şefi, reţinuţi de CNA: Aceştia sunt bănuiţi de eliberarea ilegală a peste 600 de permise auto

CNA pe urmele angajaților ai Agenției Serviciilor Publice. Au fost descoperite circa șase sute de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto.

Cinci angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice, printre care doi şefi, reţinuţi de CNA: Aceştia sunt bănuiţi de eliberarea ilegală a peste 600 de permise auto
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

În această dimineaţă au fost efectuate peste 60 de percheziţii la birourile şi domiciliile unor angajaţi ai ASP, dar şi la unii membri ai şcolilor auto.

Afacerea cu permise a intrat în vizorul CNA încă anul trecut. În acest intervalul de noiembrie 2017 – februarie 2018, membrii grupului, format din şefi din cadrul ASP şi angajaţi ai patru şcoli auto din Chişinău, au fost urmăriţi de CNA, reuşindu-se documentarea a 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice şi 219 a celor practice. În cadrul documentării, s-a stabilit că pentru susţinerea acestora, se percepeau sume între 500 şi 1500 de euro.

În fapt, investigatorii au documentat fraudarea examenelor, constatând implicarea directă a membrilor comisiei de examinare în indicarea răspunsurilor corecte, chiar în sala de examene, sau prin telefon. De asemenea, au fost documentate şi cazuri de susţinere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaţilor. Potrivit materialelor cauzei, în 9 la sută din cazurile investigate, candidaţii nu erau prezenţi la susţinerea probelor, iar un procent din nouă se aflau peste hotarele ţării.

Cinci persoane, între care un şef şi un adjunct de secţie, dar şi trei inspectori ai ASP, au fost reţinute pentru 72 de ore, urmând ca şi alte persoane să fie audiate. În urma percheziţiilor au fost depistaţi bani, documente şi alt material probatoriu relevant pentru cauză. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani. De asemenea se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub