Chinezii de la Huawei au anunțat Nova 3, un telefon ieftin cu Android

Huawei nu se sfiește să lanseze reinterpretări ale celor mai interesante smartphone-uri din portofoliu. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că Nova 3 are multe în comun cu Huawei P20 Lite.

Foto: playtech.ro

Chinezii de la Huawei au o poziție foarte relaxată în piața de mobile, deja de câțiva ani. După Samsung și Apple, ocupă poziția a treia în clasamentul global de smartphone-uri. Pentru a și-o menține, încearcă să lanseze telefoane pentru un public cât mai larg, cu bugete și pretenții diferite. Cea mai recentă astfel de tenativă dedicată segmentului mainstream este intitulată Huawei Nova 3, scrie playtech.ro.

Cel mai nou smartphone Huawei tocmai a trecut pe la autoritatea chineză TENAA pentru certificare. Acesta este ultimul proces prin care trece un aparat înainte să fie lansat pe teritoriul Chinei. Cu această ocazie, am aflat toate specificațiile gadgetului.

Huawei Nova 3 va fi construit în jurul unui SoC octa-core tactat la 2,3 GHz. Cel mai probabil, va fi vorba de un SoC Kirin 659, deși există și posibilitatea utilizării unui procesor un pic mai capabil creat in-house – Huawei Kirin 710. Configurația hardware va fi completată de 6 GB RAM și o capacitate de stocare de 64 sau 128 GB.

Designul nu este cel mai original din lume și s-ar putea să-ți aducă aminte de Huawei P20 Lite. Pe de altă parte însă, de această dată vorbim de un LCD cu diagonala de 6,3 inci și o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli pentru un raport de aspect de 19:9.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.