Chișinăuienii îndemnați să semnaleze problemele din oraș la Primărie

Platforma www.alerte.md are o versiune îmbunătățită. Site-ul va fi mai comod în utilizare atât pentru cetățeni cât și pentru funcționarii din Primărie, responsabili de soluționarea problemelor, notează UNIMEDIA.
Chișinăuienii îndemnați să semnaleze problemele din oraș la Primărie
(Foto: printscreen/alerte.md)

Prin urmare, noua versiune conține:
- Un panou de administrare pentru fiecare direcție/întreprindere municipală a Primăriei responsabilă de o anumită categorie de probleme de pe site.
- Statistici detaliate despre problemelor raportate pe site.
- Patru tipuri de rapoarte marcate pe site ca puncte prin culorile:
a) roșu (probleme actuale care au fost raportate și acceptate pe site)
b) verde (probleme soluționate)
c) albastru (probleme în așteptare, care nu pot fi soluționate în termen scurt)
d) violet (sugestii ale cetățenilor)
- Un panou de monitorizare pentru Primar unde acesta poate compara activitatea direcțiilor, vedea numărul de probleme soluționate pe fiecare categorie în parte și alte elemente pentru ca acesta să verifice mai ușor activitatea direcțiilor responsabile de soluționarea problemelor de pe alerte.md.
- Informații financiare cu bugetele fiecărei direcții și cheltuieli pentru activități concrete. Acestea pot fi vizualizate într-o formă interactivă.

Până acum pe www.alerte.md au fost raportate 923 probleme, din acestea au fost soluționate 357 (38,68%), probleme actuale – 531, probleme în așteptare – 34. De asemenea, au fost plasate 69 sugestii. Cele mai multe rapoarte țin de Drumuri (340) urmate de Clădiri (144), Iluminare publică (120), Deșeuri (100). Cel mai activ sector este Botanica cu 244 rapoarte postate, urmat de sectorul Rîşcani cu 200, și Centru cu 199 rapoarte.

Platforma www.alerte.md a fost lansată de Organizația MediaPoint în luna februarie 2011 și are drept scop colectarea problemelor publice raportate de cetățenii Capitalei pentru ca ulterior acestea să fie soluționate de către Primărie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub