Chiar dacă prima tranșă a asistenței macro-financiare nu a fost acordată, Candu „visează” deja la a doua

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că Republica Moldova se dezvoltă pozitiv și este foarte aproape deja și de îndeplinirea condițiilor pentru a doua tranșă de asistență macro-financiară. Deși, amintim faptul că oficialii Uniunii Europene au criticat dur guvernarea, menționând că se declară îngrijorați de evoluția lucrurilor de aici.

Chiar dacă prima tranșă a asistenței macro-financiare nu a fost acordată, Candu „visează” deja la a doua
(Foto: UNIMEDIA)

„Când ziceam că s-a adus un anumit prejudiciu, mă refeream la imagine. Timp de doi ani guvernarea a reușit să-și facă o imagine bună, dar cu câteva zile înainte de acordarea asistenței, apare acestă decizie care a fost o surpriză pentru noi toți. 

Într-adevăr cu mai mulți bani poți să faci mai multe, dar în același timp toate proiectele sociale privind majorarea salariilor, pensiilor chiar și aceeași „Arena Chișinău” toate-și vor fi dezvoltate, doarece Guvernarea a reușit să găsească soluții”, a declarat președintele Parlamentului într-un interviu acordat pentru Radio Molodova.

Pub

Totuși, dânsul susține faptul că Republica Moldova este foarte aproape de îndeplinirea condițiilor și pentru a doua tranșă de asistență macro-financiară din partea Uniunii Europene. 

„Vom invita o comisie de evaluare de la Bruxelles, care va evalua toate realizările noastre. Prima tranșă a asistenței a fost amânată până nu se vor vedea succese. Mesajul UE denotă că a fost o încălcare a drepturilor alegătorilor, la care guvernarea nu poate decât să-și prezinte regretul. Nu puteam suna judecătorilor și să le zicem „aveți grijă, că asistența poate să nu fie acordată”, a concluzionat Candu.

UNIMEDIA amintește faptul că la data de 5 iulie, cu 343 de voturi, Parlamentul European a aprobat o Rezoluție, prin care condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău.

De menționat că mai mulți oficiali europeni au reacționat la decizia Curții Supreme de Justiție de a menține decizia Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Ambasadorul Canadei și șeful misiunii diplomatice a UE s-au declarat ambii „îngrijorați” de invalidarea alegerilor anticipate din Chișinău. 

Ambasada SUA a numit decizia Judecătoriei Chișinău "neașteptată și netransparentă".

"Îngrijorați" s-au declarat și reprezentanții grupului PPE din Parlamentul European.

Subiectul invalidării alegerilor municipale anticipate din Chișinău a fost discutat și în Parlamentul European.
 
UNIMEDIA precizează faptul că Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a confirmat faptul precum că plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistență Macrofinanciară a fost suspendată. Această evaluare a fost făcută în baza recentelor evenimente politice din Republica Moldova și, în special, având în vedere decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub