Cea mai mare furtună a anului, Taifunul Mangkhut, a lovit Filipine. Primele victime

Cel puțin două persoane au murit după ce cel mai violent taifun din acest an a lovit Filipine, relatează CNN. Cele două victime sunt femei și au murit în urma unei aluncări de teren provocate de furtună, scrie stirileprotv.ro.

Foto: simbol

Super taifunul Mangkhut a ajuns în noaptea de sâmbătă pe uscat în nordul Filipinelor, însoţit de rafale de 330 km/h şi ploi torenţiale care ameninţă mai multe milioane de oameni.

Cea mai mare furtună a anului, Taifunul Mangkhut, a lovit Filipine. Primele victime

Intensitatea furtunii a scăzut spre dimineaţă la aproximativ 185 km/h. Autorităţile au ridicat anterior nivelul de alertă, temându-se de distrugeri majore. De altfel, furtuna a provocat deja întreruperi de electricitate, a smuls copaci, acoperişuri şi stâlpi de iluminat. Semnalele de comunicare au fost, de asemenea, întrerupte în unele domenii, astfel încât rapoartele despre stricăciuni vor apărea mai târziu, scrie dpa.

 

Cea mai mare furtună a anului, Taifunul Mangkhut, a lovit Filipine. Primele victime

Zeci de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, în timp ce 4.688 de persoane au fost blocate în diverse porturi după ce călătoria pe mare a fost interzisă.

Autorităţile au sfătuit milioanele de locuitori care s-ar putea afla în calea taifunului să rămână în locuinţe, dar mii dintre ei şi-au părăsit casele în zonele de coastă de nord, ştiind ce riscă în condiţiile în care ţara este afectată în mod regulat de dezastre naturale.

 

Cea mai mare furtună a anului, Taifunul Mangkhut, a lovit Filipine. Primele victime

5,2 milioane de persoane ar urma să fie afectate de Mangkhut

Se estimează că aproximativ 5,2 milioane de persoane ar urma să fie afectate de Mangkhut, cel mai violent taifun care loveşte Filipinele de la începutul acestui an. Crucea Roşie filipineză a declarat că numărul celor afectaţi s-ar putea ridica la 10 milioane.

Filipinele sunt lovite în fiecare an de aproximativ 20 de taifunuri, care provoacă sute de decese şi înrăutăţesc vieţile a milioane de oameni. Unul dintre cele mai puternice din ultimii ani, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013, ucigând mai mult de 6.300 de persoane şi lăsând în urmă mai mult de 4 milioane de sinistraţi.

Mangkhut ar urma să-şi continue traiectoria spre sudul Chinei, ameninţând inclusiv teritoriul semi-autonom Hong Kong, unde autorităţile sunt îngrijorate în special de inundaţii şi alunecări de teren. Satele de pescuit mici şi sărace sunt, de asemenea, vulnerabile la vânturi puternice şi valuri uriaşe pe coaste

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: CNN

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.