Cazul bărbatului care a plătit 900 de lei la trecerea frontierei pentru hainele procurate copiilor: Serviciul vamal a dispus o anchetă de serviciu

Conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu, urmare a indicației Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, de a investiga un caz de percepere a taxelor vamale pentru un lot de bunuri, declarate ca fiind destinate uzului personal.

Foto: UNIMEDIA

„Ancheta urmează să stabilească toate circumstanțele cazului respectiv, iar în funcție de rezultatele acesteia, vor fi luate măsurile prevăzute de legislația în vigoare”, se arată în comunicat. 

UNIMEDIA amitește că Pavel Filip a cerut astăzi șefilor de la Vamă să se asigure că vameșii nu admit abuzuri în activitatea lor. Asta după ce premierul a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spune că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 de lei pentru haine în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele două fiice ale sale.

„Eu nu cred că aceasta este contrabandă adevărată care se introduce în Republica Moldova. Vă rog să transmiteți dlui Vrabie și dlui Armașu: haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții în Vamă. Dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor. Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simpla de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a menționat premierul.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.