Cazul Skripal: NATO cere Moscovei să răspundă la întrebările adresate de Marea Britanie

NATO a calificat otrăvirea fostului agent rus, Serghei Skripal, în Anglia drept o „încălcare clară a normelor şi a acordurilor internaţionale” privind armele chimice şi a somat Rusia să răspundă la întrebările adresate de Marea Britanie.

Cazul Skripal: NATO cere Moscovei să răspundă la întrebările adresate de Marea Britanie
(Foto: globsec.org)

„Aliaţii au convenit să considere atacul ca fiind o încălcare clară a normelor şi a acordurilor internaţionale'' şi i-au cerut Rusiei ''să răspundă la întrebările adresate de Regatul Unit, în special oferind informaţii complete privind programul Novitchok al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC)”, indică declaraţia secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

''NATO consideră orice folosire a armelor chimice drept o ameninţare la adresa păcii şi a securităţii internaţionale'', adaugă declaraţia citată.

Rusia a negat implicarea în otrăvirea fostului colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia. Cei doi au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă, scrie AGERPRES.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub