Câștigătoarea Eurovision 2018 explică semnificația „dansului găinii”, care i-a adus marele trofeu

Concursul Eurovision 2018 a fost câștigat de reprezentanta Israelului, non-conformista Netta Barzilai, cu melodia „Toy”, care transmite un mesaj ce a fost asimilat mișcării #Metoo. Victoria tinerei în vârstă de 25 de ani i-a amuzat pe unii și i-a înfuriat pe alții, care susțin că melodia Israelului a fost „ridicolă”.

Câștigătoarea Eurovision 2018 explică semnificația „dansului găinii”, care i-a adus marele trofeu
(Foto: youtube.com)

Vorbind despre criticile care i se aduc, Netta Barzilai a dezvăluit de unde i-a venit ideea cu „dansul găinii” și onomatopeele din melodia „Toy”: „Eram grasă în copilărie și ceilalți copii râdeau de mine. A trebuit să găsesc ceva la care mă pricepeam”, spune ea, menționând că beatboxingul pe sunetele scoase de o găină semnifică „teama”, scrie digi24.ro.

„Teama de ceva diferit. Teama că cineva îți fură locul. Am fost foarte presată să cânt precum Adele sau Aretha Franklin, să fiu o divă, să mă îmbrac toată în negru, să îmi întind mâinile și să cânt, pentru că nimeni nu-și putea imagina o vedetă pop grasă și amuzantă. O vedetă de dimensiunile mele, care arată la mine, este o noutate în Israel”, a declarat Barzilai.

Pub

Câştigătoarea trofeului Eurovision 2018, Netta Barzilai, a declarat sâmbătă noaptea, la conferinţa de presă ce a urmat marii finale pe care a câștigat-o, că aspiraţia sa este să fie ea însăşi, dincolo de orice standarde. „Nu a trebuit niciodată să transmit un mesaj anume. A trebuit doar să fiu eu însămi. Mă respect indiferent de ce măsuri am, de cum îmi stă părul, de cum e vocea mea. Nu mă înscriu în standarde, trebuie pur şi simplu să fiu eu, să mă ascult pe mine, cum vreau să creez muzică”, a spus ea. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub