Cântecele lui Johnny Hallyday, interpretul care a murit astăzi, difuzate în metroul din Bruxelles

Vocea cântărețului Johnny Hallyday va răsuna astăzi în metroul din Bruxelles în semn de omagiu pentru starul rock'n'roll-ului francofon, al cărui tată a fost belgian, a anunțat Stib, operatorul de transport în comun din capitala Belgiei, relatează AFP.

Cântecele lui Johnny Hallyday, interpretul care a murit astăzi, difuzate în metroul din Bruxelles
(Foto: Reuters)

"În semn de omagiu pentru Johnny Hallyday, astăzi vom difuza cele mai mari melodii ale sale în metrou", a informat Stib pe Twitter, la câteva ore după anunțul privind decesul starului francez.

Belgia îi aduce miercuri un omagiu consistent starului francez, cu emisiuni speciale la radio și la televiziune.

Pub

Pe RTBF, jurnalistul Rudy Léonet a spus că Johnny Hallyday "nu a fost numai un cântăreț, ci a devenit un simbol pentru teritoriul și cultura franceză".

Cântărețul s-a născut dintr-un tată belgian și a încercat să obțină cetățenia din "motive sentimentale", dar apoi a renunțat.

La puțin timp după atentatele de la 22 martie 2016, cântărețul a venit să susțină două concerte în Belgia, refuzând să le anuleze ca alți cântăreți în contextul măsurilor de securitate sporite.

Prim-ministrul Charles Michel a salutat "un imens artist popular".

"În această dimineață avem cu toții un cântec de-al lui Johnny care ne vine în minte (...) A traversat generații. Opera lui este în amintirile noastre și ne va rămâne mereu în memorie", a scris el pe Twitter.

"O parte din viața noastră se duce odată cu Johnny Hallyday", a afirmat la rândul său ministrul de externe Didier Reynders.

Menționăm că Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în această noapte la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia, preluată de AFP.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub