Braşov: Turist din Republica Moldova, salvat de jandarmii montani după ce s-a rătăcit în Masivul Postăvarul

Un turist din Republica Moldova, care cobora sâmbătă, cu placa de snowboard, din Masivul Postăvarul, ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceţii şi s-a rătăcit, apelând numărul de urgenţă 112, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea.

Braşov: Turist din Republica Moldova, salvat de jandarmii montani după ce s-a rătăcit în Masivul Postăvarul
(Foto: agerpres.ro)

Imediat, jandarmii montani din Poiana Braşov au plecat cu Duster-ul cu şenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate.

''A fost folosit Duster-ul şenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie şi de o deplasare pedestră a jandarmilor montani, având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu maşina. Prima intervenţie a Duster-ului cu şenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală şi nu doar un exerciţiu, fiind vorba de o misiune de căutare -salvare a unui turist, rezultatul fiind scurtarea timpului de reacţie şi ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană'', potrivit sursei citate, scrie Agerpres.

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus la Cabana Postăvarul, unde şi-a recuperat forţele pentru a putea coborî în siguranţă pe placa de snowboard până în staţiune, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub