Bei cafea dimineaţa? Efecte necunoscute ale consumului acestei băuturi

Cafeaua este o bautură foarte plăcută și revigoranta. Chiar dacă atunci când o gustăm pentru prima oara ne pare a avea un gust amărui, odata ce am băut cafea cu greu vom mai renunța la aceasta băutură delicioasa, care ne face diminețile mai plăcute. In fond... prea puțini dintre noi au motive serioase să renunte la cafea, în marea majoriate a situațiilor acest lichid aducând doar beneficii sănătății.

Bei cafea dimineaţa? Efecte necunoscute ale consumului acestei băuturi
(simbol)

Mulți beau o cafea de dimineață ca să înceapă bine ziua. Băutura caldă, aromată are într-adevăr efect asupra corpului, scrie Daily Mail, preluat de 7sur7.be.

În primul rând, cafeaua este un stimulent care îi permite creierului să se trezească. Blocând receptorii adenozinei, substanță produsă în mod natural care reglează somnul și poate provoca uneori starea de somnolență la trezire, cafeaua împiedică pentru moment oboseala.

În plus, cafeina determină producerea de adrenalină și ar îmbunătăți starea de spirit. Din nefericire însă, aceste efecte se estompează cu timpul și de aceea apare dependența de cafea, iar cine nu repetă gestul de dimineață riscă să aibă o stare de spirit proastă.

Pub

Însă, în afară de efectele benefice, cafeaua are și dezavantaje. Ea irită vezica și stimulează producerea de cortizol, hormonul eliberat ca răspuns la stres, încheie.

Atenţie: la femeile gravide efectele consumului de cafea pot creşte exponenţial, fiind recomandat că femeia însărcinată să evite băuturile sau alimentele cu conţinut ridicat în cafeină.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub