Ba se scumpesc, ba se ieftinesc! Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus astăzi o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul emis astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți: cu 39 bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină.

Ba se scumpesc, ba se ieftinesc! Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile
(Foto: UNIMEDIA)

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12 iunie curent. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) de astăzi, a fost suspendat ordinul emis tot astăzi de ANRE.

Ținând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

Pub

„Respingerea cererii reclamanților prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicție cu interesele social-economice ale societății și a membrilor ei, dintre care și consumatorii finali”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare, se arată într-un comunicat emis de MEI.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub