Au fost identificate persoanele care se fac vinovate de ștergerea clipului Despacito de pe Youtube

Doi adolescenți francezi sunt vinovați de ștergerea clipului Despacito de pe Youtube. Cei doi, în vârstă de 18 ani au fost puși sub acuzare după ce au înlocuit cel mai vizionat clip din istorie cu o imagine cu bărbați mascați.

Foto: captură video

Hackerii au vizat anul trecut un șir de videoclipuri, inclusiv melodia “Despacito” – cel mai vizionat videoclip muzical YouTube din toate timpurile – și au înlocuit imaginea de pe coperta clipului cu o imagine de figuri mascate, cu capișon, care purtau arme. Pentru câteva ore s-a crezut că videoclipul melodiei lui Luis Fonsi a fost șters de pe Youtube.

Procuratura din Paris i-a numit pe cei doi tineri drept Nassim B și Gabriel KAB.

Anchetatorii parizieni au colaborat ăn acest caz cu procurorii din Manhattan, New York, acolo unde este sediul Vevo, scrie libertatea.ro.

„Despacito”, cel mai vizionat videoclip de pe Youtube, a fost șters la numai cinci zile după ce a atins cifra record de 5 miliarde de vizualizări. Atacului informat i-au căzut „victime” și Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift și Drake, iar videoclipurile au fost postate ulterior pe contul Vevo. Hackerii responsabili de atacul informatic își spun Prosox și Kuroi’sh și au scris sub videoclip mesajul „Eliberați Palestina”.

Videoclipul piesei „Despacito” interpretate de Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, filmat în Puerto Rico, a fost publicat pe platforma YouTube pe 12 ianuarie 2017. Până în luna august 2017, videoclipul piesei „Despacito” devenise primul care a atins 3 miliarde de vizualizări pe Youtube.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.