Atac aerian în Yemen, asupra unui autobuz plin cu copii: Cel puțin 39 de persoane au murit

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-un atac aerian în nordul Yemenului, a anunţat reprezentanţa Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în această ţară pradă războiului, scrie stirileprotv.ro.

Atac aerian în Yemen, asupra unui autobuz plin cu copii: Cel puțin 39 de persoane au murit
(Foto: BBC)

“După un atac comis dimineaţa aceasta împotriva unui autobuz ce transporta copii pe o piaţă din Dahyan, în nordul capitalei Sanaa, un spital susţinut de CICR a primit zeci de morţi şi de răniţi”, a anunţat organizaţia pe Twitter, fără a preciza natura atacului.

Potrivit unui oficial din sistemul medical afiliat rebelilor houthi, atacul îndreptat împotriva unui autobuz ce transporta elevi s-a soldat cu cel puţin 39 de morţi şi a fost comis de coaliţia condusă de Arabia Saudită.

Pub

Ţară săracă din Peninsula Arabică, Yemenul este pradă unui conflict între guvernul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi, susţinut de coaliţia militară, şi rebelii houthi care au preluat controlul asupra unor regiuni întinse, printre care capitala Sanaa.

Riadul a preluat în 2015 conducerea unei coaliţii în Yemen în sprijinul forţelor loiale administraţiei Hadi pentru a contracara avansul rebelilor houthi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub