„Ăștia sunt comuniștii - zero caracter!” Candu exclude o coaliție post-electorală PDM-PCRM

„Comuniștii au ajuns să se șantajeze între ei și o să ajungă și la fază în care se vor elimina unul pe altul, deja au început. În pragul alegerilor, când luptă pentru putere se acutizează, încep să se vadă adevărații uzurpatori din acest partid”. Așa comentează vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, situația actuală din Partidul Comuniștilor și retragerea lui Mark Tkaciuk din Parlament, relatează UNIMEDIA.  Democratul spune că „șantajul din toți acești ani, aplicat de comuniști în raport cu coaliția de guvernare, s-a întors ca un bumerang” împotriva PCRM.

„Ăștia sunt comuniștii - zero caracter!” Candu exclude o coaliție post-electorală PDM-PCRM
Andrian Candu, deputat PD (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Legat de tensiunile din PCRM, e treaba lor. Comuniștii au ajuns să se șantajeze între ei și o să ajungă și la faza în care se vor elimină unul pe altul, deja au început. În pragul alegerilor, când luptă pentru putere se acutizează, încep să se vadă adevărații uzurpatori din acest partid și e interesant de remarcat că tocmai acești oameni pretind și la funcții în stat, dacă PCRM ar ajunge la putere, asta ca să fie clar ce s-ar putea întâmplă cu Moldova odată ajunsă în mână unor astfel de șantajiști”, a menționat Candu în cadrul unui interviu.
 
 
În context, vicepreședintele PD exclude posibilitatea creării unei coaliții post-electorale cu PCRM, deși Vladimir Voronin și-a manifestat în repetate rânduri disponibilitatea, subliniind apropierea de viziune dintre cele formațiuni. „€ŽCoaliție cu cei al căror mesaj electoral este că țara trebuie vândută pe bucăți? Să fim serioși. Nici măcar să discutăm nu putem cu separatiștii. O să vedeți după alegeri cum toți aceștia vor uită de aceste mesaje extremiste, ele sunt doar campanie electorală, însă cu un risc mare să se transforme în acțiuni periculoase, pentru că cei care le inițiază sunt iresponsabili și nu înțeleg la ce riscuri supun țara”, a evidențiat politicianul.
 
În aceeași ordine de idei, Andrian Candu a explicat duplicitatea mesajului liderului PCRM, în raport cu integrarea în UE. „Vă spuneam că în PCRM e anotimpul șantajului. Ei acum încearcă să pună Moscova la respect, după ce au primit niște mesaje nu tocmai bune din Rusia. PCRM vrea să arate Rusiei că au și altă soluție, că dacă nu-i ajută în campania electorală, ei fug la UE. Vedeți cât de mărunți sunt comuniștii și cum își bat joc de electorat? I-au mințit atâția ani că Moldova trebuie să meargă în Uniunea Vamală, iar acum vine Voronin să le spună că acesta nu există. Așa i-au mințit pe oameni cu multe alte lucruri. Ăștia sunt comuniștii, zero caracter”, a conchis democratul.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub