Asistența externă a țării va fi coordonată de acum înainte de Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor va fi autoritatea care va coordona asistența externă a Republicii Moldova. O hotărâre în acest sens a fot aprobată vineri, la ședința Guvernului. 

Asistența externă a țării va fi coordonată de acum înainte de Ministerul Finanțelor
(Foto: UNIMEDIA)

Anterior de coordonare se ocupa Cancelaria de Stat, care a fost obligată ca în termen de o lună de la data publicării hotărârii, să transmită Ministerului Finanțelor drepturile de posesor asupra Platformei pentru gestionarea asistenței externe (AMP) și materialele aferente asistenței financiare externe, transmite și mold-street.com.

Documentul urmărește asigurarea unui management financiar durabil al asistenței externe, utilizarea eficientă a resurselor disponibile, pentru a maximiza impactul asistenței externe pentru dezvoltarea Republicii Moldova, dar și alinierea procesului de programare a asistenței externe la sistemul național de planificare bugetară și implicit calendarul bugetar.  

Pub

Documentul prevede exlcuderea din procesul de coordonare a asistenței externe Comitetul Interministerial de Planificare Strategică și Consiliile sectoriale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub