Apa potabilă din Chișinău va deveni mai bună. Fântânile și izvoarele din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate

În perioada 25 mai - 8 iunie 2018, autoritățile administrației publice locale din Chișinău vor realiza un șir de acțiuni privind ameliorarea stării surselor și îmbunătățirea calității apei potabile și anume inventarierea, amenajarea, curățarea și dezinfectarea fântânilor și izvoarelor.

Foto: simbol

Potrivit Primăriei, se vor organiza controale de laborator a calității apei din fântâni și izvoare și în dependență de rezultate, vor lua atitudine vizavi de îmbunătățirea acestor indicatori sau vor interzice utilizarea apei din sursele respective. De asemenea, vor fi organizate activități de sensibilizare a populației vizavi de sursele de apă potabilă.

Fântânile și izvoarele de uz comun, precum și fântânile arteziene din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate. De asemenea, vor fi desemnați responsabili de fiecare sursă publică de apă, din partea administrației publice locale, a agenților economici sau persoanelor fizice.

La fiecare fântână sau izvor vor fi amplasate panouri informative despre calitatea apei potabile de la sursa respectivă.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.