Andrian Candu și Pavel Filip s-au întâlnit cu ambasadorii acreditați în Moldova: S-a vorbit despre reforma fiscală

Președintele Parlamentului Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip au avut o întâlnire cu corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Andrian Candu și Pavel Filip s-au întâlnit cu ambasadorii acreditați în Moldova: S-a vorbit despre reforma fiscală
(Foto: UNIMEDIA)

Andrian Candu a vorbit despre proiectele adoptate conform angajamentelor asumate în negocierile cu partenerii externi, precum și despre legile care vin să susțină mediul de afaceri, să consolideze statul de drept, democrația și locuitorii Republicii Moldova, transmite Parlamentul printr-un comunicat.

Unul din subiectele abordate a fost declararea voluntară a capitalului și bunurilor, care se va face prin plata unei taxe de 3% către stat. Vor fi supuse declarării voluntare bunuri din țară sau din străinătate, precum și diferența de valoare, dacă valoarea bunurilor era sub-apreciată.

Pub

Aceste măsuri vor contribui la creșterea bazei de impozitare. Totodată, legea exclude anumite categorii de cetățeni , precum și pe cei care sunt sau vor fi descoperiți ca fiind implicați în frauda bancară. De asemenea, au fost adoptate un șir de facilități pentru repatrierea valutei și ale altor beneficii ale tranzacțiilor externe, mai scriu reprezentanții Legislativului.

Amintim că Ambasadorul UE, dar și Ambasada SUA în Moldova au criticat dur pachetul de legi privind mica reformă fiscală. Reprezentantul FMI în Moldova a spus că acesta "nu se aliniază la obiectivele programului susținut de FMI".

În ziua votării, patru fracțiuni parlamentare au părăsit sala Legislativului, nemulțumiți de cele trei inițiative legislative înaintate de PD.

UNIMEDIA amintește  că Parlamentul a votat în ambele lecturi proiectul privind Amnistia Fiscală. Acesta prevede declararea voluntară și stimularea fiscală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub