Andrei Năstase: „Acum a venit timpul celui de-al doilea oraș din țară”

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr acuză PD-ul că încearcă să acapareze toate primăriile din țară.

Andrei Năstase: „Acum a venit timpul celui de-al doilea oraș din țară”
(Foto: UNIMEDIA)

„Atunci când lumea bună încă își vede de sărbătorile de iarnă, cineva a decis să acționeze, să dea tunuri raider, în tăcerea asurzitoare a societății noastre și a partenerilor de dezvoltare.

După primarul unionist de la Chișinău, a venit rândul primarului pro-rus de la Bălți. Sute de mii de oameni sunt antrenați, volens-nolens, în schemele urzite de nesățiosul uzurpator.

Pub

Prin acest atac deșănțat asupra capitalei nordului, Guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon își rezolvă, cinic și perfid, câteva probleme concomitent, decizia aparținând, bineînțeles, coordonatorului.

Pe de o parte, pe fundalul multiplelor declarații sterile și a strategiilor false despre descentralizarea europeană a țării, continuă procesul sugrumării autorităților locale independente de gruparea oligarhico-criminală de la guvernare.

Din 2016 am văzut ce s-a întâmplat cu zeci de primari ai PLDM, care după o vizită nocturnă a lui Costea-borsetcă și a ortacilor săi au fost nevoiți să-și pună chipiuri albastre”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Năstase, „dezmățului față de primarul Filipov, din Taraclia, care a îndrăznit să respingă oferta generoasă a coordonatorului. Acum a venit timpul celui de-al doilea oraș din țară, cu peste 100 de mii de alegători.

Pentru a-și face mendrele, mafiotul-coordonator și acoliții săi au înecat în mormane de gunoi un oraș întreg, punînd viața și sănătatea a zecilor de mii de oameni într-un real pericol!

Da, Plahotniuc nu are nevoie de autorități locale autonome, puternice și independente de centru, și-și dorește, după exemplul Rusiei, ca țara să fie administrată de el personal în regim manual. Dacă au mai rămas în Moldova primării conduse de reprezentanți ai PLDM, PCRM, PL, PN sau de independenți, coordonatorul a decis ca în anul 2018, înainte de alegerile parlamentare, să-i treacă cu hurta sub controlul guvernării sale oligarhice.

Rămân neatinși doar primarii-socialiști. Și noi știm de ce!

Sub paravanul unui război steril geopolitic între un președinte de mucava pro-rus și un proxenet politic și penal, cooperarea celor doi în detrimentul țării și a oamenilor continuă și mai intens după “reușitul” troc din prezidențiale.

Sarcina lor comună rămâne ca pe eșichierul de stingă socialiștii să nu aibă concurență, iar forțele proeuropene, antioligarhice să fie dezbinate și eliminate treptat din competiția politică. Acest lucru urmează să compenseze faptul că Dodon timp de un an a demonstrat cu prisosință că este persoana docilă regimului oligarhic, a început șă-și piardă susținătorii și nu mai prezintă principala sperietoare pentru exterior.

Cetățenii Republicii Moldova asistă azi la ultimele testări ale unui regim dictatorial, pe care coordonatorul visează să-l instaureze definitiv după următorul scrutin parlamentar. O dictatură geopolitică cu o populație cît mai săracă și cu o singură opoziție socialistă formală și controlată. Cu o centralizare mega-excesivă a tuturor resurselor financiare, administrative și mediatice. Să nu îndrăznească nimeni să-l întrebe despre zeci de miliarde furate și spălate, despre celelalte crime odioase pentru care va trebui să răspundă în fața a milioane de oameni după schimbare.

Datoria tuturor Oamenilor cu Demnitate e să ne opunem și să nu admitem realizarea planurilor diabolice ale unui mafiot cu grave dereglări mentale. Totodată, sper foarte mult că partenerii noștri externi să conștientizeze că Moldova cu Plahotniuc și Dodon se distanțează tot mai mult și mai departe de modelul civilizației europene”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub