Alte clase de produse, printre care aspiratoarele și instalațiile pentru încălzire, vor fi etichetate energetic

Lista produselor care vor trebui etichetate energetic a fost completată.

Astfel, vor fi etichetate, în mod obligatoriu, alte trei clase de produse, printre care aspiratoarele, instalațiile pentru încălzirea incintelor, instalațiile de încălzire cu funcție dublă, pachetele de instalație pentru încălzirea incintelor, instalațiile pentru încălzirea apei, rezervoarele pentru apă caldă şi pachetele de instalație pentru încălzirea apei etc.

Foto: eandt.theiet.org

Totodată, respectarea cerințelor de informare prin etichetă a consumatorilor despre consumul de energie a aparatelor expuse spre comercializare sau chirie, va garanta o concurență loială în rândul producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de produse calitative. 

Proiectul a fost elaborat în contextul acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei și Infrastructurii privind armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul eficienței energetice cu cea a Uniunii Europene din sectorul respectiv, precum și de respectare a angajamentelor asumate de către țara noastră în cadrul Acordului de Asociere cu UE.

Recent, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care furnizorii și distribuitorii de pneuri vor fi obligați să le comercializeze doar cu etichetă energetică, identică celei folosite în statele UE.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.