Alte șapte cazuri de rujeolă, depistate la copii în Ceadîr-Lunga și Taraclia: Nici unul dintre copii nu a fost vaccinat

La data de 09 august curent a fost înregistrat un caz de boală, suspect la rujeolă, la un copil de 12 ani, din localitatea Beșghioz, raionul Ciadîr-Lunga. Alte șase cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în satul Cairaclia raionul Taraclia, informează Ministerul Sănătății.

Alte șapte cazuri de rujeolă, depistate la copii în Ceadîr-Lunga și Taraclia: Nici unul dintre copii nu a fost vaccinat
poză simbol (Foto: mamaplus.md)

Copiii născuţi între anii 2008-2017 au manifestat febră 38-40 0C, conjunctivită, erupții cutanate.

În prezent, aceştia se află sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratamentul corespunzător, în condiţii de staţionar. Nici un copil dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Pub

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează repetat populația, că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase, iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate, sau etnie nu ne protejează de a contracta boala.

Recent, un focar de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară din Morenii Noi, raionul Ungheni. În total, au fost implicați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, câte 4 din satele Copciac și Cazaclia din raionul Ciadîr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub