Accidentul de la Florești: Șoferul care a lovit mortal un pieton, condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare condiționată

Conducătorul auto, care la începutul acestui an a lovit mortal cu maşina un pieton la Floreşti şi a părăsit locul accidentului rutier a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Floreşti.

Accidentul de la Florești: Șoferul care a lovit mortal un pieton, condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare condiționată
(Foto: europafm.ro)

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie curent, pe strada centrală din oraşul Floreşti. Deplasându-se la volanul unui Volkswagen Golf, inculpatul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând un pieton care tocmai traversa strada. 

Cu toate acestea, inculpatul şi-a continuat drumul, părăsind locul accidentului rutier şi lăsând victima în primejdie, care, urmarea vătămărilor grave primite, a decedat. 

Pub

Procurorii consideră verdictul primei instanţe prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”, „părăsirea locului accidentului rutier” şi „lăsarea în primejdie” şi anunţă că au contestat deja sentinţa, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare, transmite Procuratura Republicii Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub