A fost odată, într-o zi de 7 Septembrie, data la care a fost împușcat Tupac Shakur

Astăzi își serbează ziua de naștere soprana română Angela Gheorghiu, cântăreața americană Gloria Gaynor, cântăreața și compozitoarea americană Chrissie Hynde, membră a trupei The Pretenders, actorul moldovean Igor Chistol și actorul britanic Toby Jones.

Foto: Altfel.md

- Într-o zi de 7 septembrie, 1191, în timpul celei de-A treia cruciadă, avea loc Bătălia de la Arsuf în care Richard I al Angliei îl învinge pe Saladin la Arsuf.

- La data de 7 septembrie, 1631, în timpul Războiului de Treizeci de Ani, avea loc Bătălia de la Breitenfield - trupele suedeze sub comanda regelui Gustav Adolf obțin o victorie decisivă asupra forțelor catolice.

- Tot într-o zi de 7 septembrie, în 1739, era semnat Tratatul de pace de la Belgrad dintre Austria și Imperiul Otoman, care încheia războiul ruso-austro-otoman (1736-1739). Imperiul Habsburgic a fost obligat să restituie Oltenia Țării Românești.

- La 7 septembrie 1776, a fost efectuat primul atac al unui submarin: submarinul american „Turtle” a încercat să instaleze o bombă cu ceas pe nava britanică „Eagle” în portul New York.

A fost odată, într-o zi de 7 Septembrie, data la care a fost împușcat Tupac Shakur

O replică a submarinului american „Turtle” / Sursa: Royal Navy Submarine Museum / Wikipedia

- Pe 7 septembrie 1812, avea loc Bătălia de la Borodino, urmată de intrarea lui Napoleon I în Moscova, la 14 septembrie 1812. Borodino a reprezentat una dintre operațiunile din cadrul campaniei lui Napoleon I Bonaparte împotriva Rusiei, începută la 12/24 iunie 1812, bătălie considerată cea mai sângeroasa din istoria războaielor napoleoniene.

- La 7 septembrie, 1936, moarte ultimul lup marsupial moare în Grădina Zoologică din Tasmania. 

- La 7 septembrie 1978, în timp ce se plimba pe Podul Waterloo din Londra, oponentul bulgar Georgi Markov este asasinat de un agent al serviciilor secrete din Bulgaria Francesco Gullino, Francesco Gullino, cu ajutorul unui pelet de ricină tras dintr-o umbrelă special concepută.

 

- În noaptea de 7 septembrie 1996, rapperul Tupac Shakur era împușcat în Las Vegas. A murit șase zile mai târziu, la vârstă de 25 de ani. 

A fost odată, într-o zi de 7 Septembrie, data la care a fost împușcat Tupac Shakur

Tupac Shakur / Sursa: Getty Images

Pentru a citi articolul în întregime, accesați Altfel.md.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.