A fost odată într-o zi de 7 August. Despre Jack Spintecătorul și pedeapsa cu moartea în URSS

Sărbătoriții zilei sunt: solistul formației Iron Maiden - Bruce Dickinson, actorul american David Duchovny, actrița de origine sud-africană Charlize Theron, cântăreața Sofia Rotaru, fondatorul Wikipedia - Jimmy Wales, Iulia Chicherina - cântăreață rock din Rusia și scriitorul rus Vladimir Sorokin.

A fost odată într-o zi de 7 August. Despre Jack Spintecătorul și pedeapsa cu moartea în URSS
Calendar istoric (Foto: Altfel.md)

- Într-o zi de 7 august, în 1420, începea construirea domului Santa Maria del Fiore din Florența. Domul Santa Maria del Fiore, în italiana, Basilica di Santa Maria del Fiore, din Florența, Italia, este catedrala (în italiană, Duomo) Arhidiocezei Romano-Catolice a Florenței, cunoscută și recunoscută pentru arhitectura sa, și mai ales, pentru domul său distinctiv. 

Pub

- Tot într-o zi de 7 iulie, 1620 - Catharine Kepler, mama marelui astronom Johannes Kepler, este învinuită de vrăjitorie.

- La data de 7 august, in 1858, la Conventia de la Paris (27 - 12 august), pentru Principatele Române se prevedea un regim parlamentar și censitar și se desființau privilegiile marii boierimi.

- La 7 august, 1888, a fost descoperită prima victimă, care a fost atribuită lui Jack Spintecătorul. Principalul suspect era considerat nepotul cel mare al reginei Victoria, prințul Clarence, dar astăzi, acuzațiile împotriva lui sunt considerate nefondate.

- Pe 7 august, 1932, în URSS, pentru furtul proprietății de stat și colective în cantități mari, a fost introdusă pedeapsa cu moartea - „legea celor șapte optimi”.

- La 7 august, 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Alsacia-Lorena este anexată de al Treilea Reich.

Ca să citiți articolul în întregime, accesați Altfel.md.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub