A fost odată, într-o zi de 19 iunie. Despre cuplul care a vândut secretul bombei atomice Uniunii Sovietice și debutul trupei Guns N’ Roses

Astăzi le spunem „La mulți ani!” fostului baterist AC/DC, Simon Wright, chitaristului de la Korn, Brian Welch, actorului moldovean de teatru şi cinema Constantin Adam și gimnastei române de talie mondială, Larisa Iordache. 

– Într-o zi de 19 iunie, în 1828, schitul Rudi, Basarabia țaristă, este transformat din schit pentru călugări în schit pentru călugărițe.

– La data de 19 iunie, în 1820, se năștea meseria de dirijor. Ludwig Spohr devenea primul muzician care folosea o baghetă pentru coordonarea unei orchestre în timpul unui concert în Anglia.

Image result for Ludwig SpohrA fost odată, într-o zi de 19 iunie. Despre cuplul care a vândut secretul bombei atomice Uniunii Sovietice și debutul trupei Guns N’ Roses
Wikipedia

– Tot pe 19 iunie, dar în 1854, apărea și primul acordeon, patentat de americanul Cyrill Demian, un instrument muzical manual, constând dint-un burduf atașat la două rame de formă dreptunghiulară, pe care sunt montate butoane, sau la unele tipuri, clape asemănătoare celor de la pian. Cel care cânta la acordeon produce diferitele note apăsând butoanele și clapele.

Related imageA fost odată, într-o zi de 19 iunie. Despre cuplul care a vândut secretul bombei atomice Uniunii Sovietice și debutul trupei Guns N’ Roses
Wikipedia

– Tot într-o zi de 1899, la București, se naște George Călinescu, critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician român, personalitate enciclopedică a culturii și literaturii române, de orientare, după unii critici, clasicizantă, după alții doar italienizantă sau umanistă. Este considerat drept unul dintre cei mai importanți critici literari români din toate timpurile, alături de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu. Își semnează întotdeauna articolele cu pseudonimul G. Călinescu, după o modă destul de răspîndită în perioada interbelică.

Image result for george calinescuA fost odată, într-o zi de 19 iunie. Despre cuplul care a vândut secretul bombei atomice Uniunii Sovietice și debutul trupei Guns N’ Roses

– La data de 19 iunie 1931, americanii aflau ca atunci când vrei să intri pe ușă nu este nevoie, întotdeauna, să apeși pe clanță, chiar dacă nu există prin preajmă vreun ușier. În Statele Unite erau patentate și instalate primele uși comandate cu ajutorul unei celule fotoelectrice. Primele uși automate glisante cu celulă fotoelectrică au fost instalate într-un restaurant, între bucătărie și sala de mese.

Tot într-o zi de 19 iunie, în 1953, soții Julius si Ethel Rosenberg erau închiși în închisoarea Sing Sing de lângă New York, sub acuzația că au livrat Uniunii Sovietice secretul bombei atomice. Mai multe detalii citiți pe Altfel.md.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.