64 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova ar deține cetățenie română. Declarațiile unui deputat de la București

Mai mult de jumătate din deputații de la Chișinău ar deține cetățenia României, însă, deși o dețin, aceștia au respins propunerea de a avea o ședință cămună cu Parlamentul de la București. Despre aceasta a anunțat deputatul român din partea Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Ora Bucureștiului de la 10 TV.

64 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova ar deține cetățenie română. Declarațiile unui deputat de la București
(Foto: UNIMEDIA)

„O să vă dau informații în premieră. Cunosc motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins propunerea de a avea o ședință solemnă comună. Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în R. Moldova au loc alegeri anul acesta, iar un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care cei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral”, a declarat Tomac.

Curios este faptul că deși Parlamentul de la Chișinău a luat decizia de a nu participa la o ședință comună comună cu deputații de la Bucureși, 64 de parlamentari moldoveni dețin și cetățenie română.

Pub

 „Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română. 64 din 101 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota la fel ca atunci când au depus jurământul, atunci n-ar fi existat nici o problemă”, a mai spus Eugen Tomac.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub