3 septembrie 2018, elevii se întorc la școală pentru un nou an de învățământ

Cu ghiozdane noi, rechizite și cărți care abia așteaptă să fie răfoite, flori în mâini și sete de cunoștință, astăzi elevii din întreaga republică se întorc la școală. Pentru unii acesta este primul an școlar, iar pentru alții, ultimul, finalizând cu examenul de maturitate - bacalaureatul. 

Foto: UNIMEDIA

În acest an, 1 septembrie a fost sâmbătă, astfel elevii merg astăzi, 3 septembrie, la careul solemn unde se va da primul sunet de clopoțel și vor păși în anul școlar 2018-2019.

Genericul primei ore de dirigenție în noul an școlar 2018-2019 va fi „Limba, istoria și pământul sunt cei trei piloni care țin o națiune – Ion Druță la cei 90 de ani împliniți”. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc.

Liniile de subiect ale primei lecții trebuie să țină de biografia scriitorului, actualitatea temelor abordate în scrierile sale, rolul scriitorului la promovarea valorilor naționale și operele lui.

Școala se va încheia la 31 mai 2019.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.