2,6 km de drum, în patru ani: Reparația centurii de ocolire a municipiului Cahul a luat de două ori mai mult timp

Ieri a fost dat în exploatare drumul de ocolire a municipiului Cahul. Reparația drumului de 2,6 kilometri a costat circa 37 de milioane de lei şi a durat exact patru ani. 

În loc de 16 luni, lucrările au durat 44 de luni, scrie mold-street.com.

2,6 km de drum, în patru ani: Reparația centurii de ocolire a municipiului Cahul a luat de două ori mai mult timp
(Foto: Agenţia de Dezvoltare Regională Sud)

Lucrările au aproape patru ani, adică de două ori şi ceva mai mult decât s-a stabilit iniţial (16 luni) şi au fost realizate de compania românească Tancrad SRL Galaţi (administrator Cristian Cătălin Stăncic), scrie mold-street.md.

Compania a câştigat în aprilie 2014 licitaţia pentru lucrări oferind cel mai mic preţ - circa 37 milioane lei, chiar dacă costul reconstrucţiei străzii Spirin, conform proiectului, era de aproximativ 43,5 milioane lei.

Pub

Un factor ce a contribuit la o astfel de evoluţia a fost criza din anul 2015, după furtul miliardului, când a fost stopată alocarea banilor pentru lucrările de reconstrucţia la mai multe drumuri.

Dar a contribuit la această tergiversare şi compania ce efectua lucrările, Tancrad SRL din Galaţi care este "celebră" peste Prut, în judeţele Galaţi şi Brăila pentru calitatea lucrărilor.

Cristian Cătălin Stăncic, manager şi unul dintre asociaţii firmei, a ajuns în august 2014 în vizorul procurorilor români, fiind anchetat de DNA, alături de preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, într-un dosar de corupţie, legat de contracte de lucrări de întreţinere şi reparaţie a drumurilor.

Potrivit ADR Sud după darea în exploatare a străzii reparate, aceasta urmează să aducă beneficii celor 41.000 de locuitori ai orașului Cahul, transportatorilor naţionali şi internaţionali de mărfuri ce traversează punctul de trecere vamală "Cahul-Oancea" - circa 500 maşini de tonaj mare lunar pe direcţiile Oancea -ZAL Taraclia, circa 200 unităţi de transport lunar de la Oancea către ZEL Vulcăneşti.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub