168 de ambulanțe noi vor fi procurate din bani oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat acordarea va acorda 12 milioane euro Republicii Moldova, pentru reînnoirea parcului de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

168 de ambulanțe noi vor fi procurate din bani oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
(Foto: UNIMEDIA)

Astfel, urmează să fie achiziționate circa  168 de ambulanțe, dintre care 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor). Acestea vor fi procurate în bază de concurs, conform standardelor internaționale în domeniu.

Pentru modernizarea parcului de autosanitare, Guvernul a alocat 51 mln.lei pentru procurarea a 69 de ambulanțe. Primele 10 ambulanțe, din totalul de 69, au ajuns deja în țară, iar până la finele lunii  urmează să fie livrate și altele 59. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia. 

Pub

Amintim că pentru procurarea celor 69 de mașini Centrul de Achiziții a organizat o licitație, care a fost câștigată de firma ÎM „Autoritate Grup” SRL, care a livrat ambulanțele marca "GAZ Sobol", ale producătorului de mașini speciale "Промишленные Технологии".

Achiziția celor 69 de ambulanțe din Rusia a stârnit anterior mai multe discuții.

Boris Gîlcă a declarat că la început s-a arătat sceptic față de faptul că mașinile sunt produse în Federația Rusă. Ulterior însă, după inspectarea primelor zece ambulanțe ajunse în Moldova, Boris Gîlcă a spus că acestea "sunt mașini foarte calitative, bine dotate, la un preț extrem de bun".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub