13 localități vor beneficia de granturi de până la 10 mii de lei

Tinerii din 13 localități au câștigat granturi pentru implimentarea  unui proiect în comunitatea natală. Proiectele au fost selectate în cadrul rundei a a IV-a a Programului de Granturi Mici și vor fi finațate de către Ministerul Tineretului și Sportului în comun cu Fundația Est-Europeană.

13 localități vor beneficia de granturi  de până la 10 mii de lei

Proiectele includ inițiative comunitare precum: cultură,  educație,  drepturile omului,  ecologie etc și urmează să fie implimentate în timp de trei luni de zile după semnarea contractelor.

Dintre 24 de dosare intrate în concurs, 21 dosare au fost depuse de către grupurile de inițiative din localitățile raionului Anenii Noi și 3 dosare din regiunea transnistreană.

Pub

Unul dintre proiectele care au câștigat finanțare poartă numele ”Migraţia şi corupţia afectează tinerii” și presupune realizarea a două filme de scurt metraj, care au drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra celor 2 fenomene  și cum se reflectă acetea asupra tinerilor .

Un alt proiect din cadrul programului este și ”Cupa „Nistru”, care  va fi implimentat în s. Puhăceni, r-l Anenii Noi. Acesta are scopul de educa societatea tînără într-un stil sportiv, și de a scoate în evidenţă avantajele sportului, de a integra societatea rurală într-un întreg comunicabil şi prietenos.

 Scopul principal al proiectelor  este de a încuraja şi creşte participarea tinerilor la dezvoltarea socio-culturală şi economică a comunităţilor în care locuiesc.

Menționăm că, proiectele din cadrul Programului de Granturi Mici sunt finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului al RM - 100 000 lei și Fundația Est Europeana - 55 000 lei, prin intermediul Asociației de Tineret ”Șansa” și Fondul pentru Tineri Varnița.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub