12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat

S-a demonstrat ştiinţific că inima unei femei este mai delicată, mai fragilă… Ori de câte ori inimile femeilor sunt pomenite în discuție, ele se asociază mereu cu caracteristici precum sensibilitatea și fragilitatea. Dar aceasta este efectiv un fapt dovedit științific.

 
12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat
(Foto: Acibadem)

Inimele femeilor au vase fine care sunt mai sensibile și se contractă mai mult. În ceea ce privește dimensiunea, inima unei femei este mai mică în comparație cu a unui bărbat. De asemenea, aceasta este mai puțin rezistentă într-un atac de cord! Deși afecțiunile cardiace, care ocupă primul loc ca şi cauză de mortalitate la nivel global, sunt adesea numite “bolile bărbaților”, jumătate dintre femeile trecute de patruzeci de ani mor de boli cardiovasculare.

Prof. Dr. Ahmet Karabulut, lector la Universitatea Acibadem, Secția de Cardiologie a Facultății de Medicină și specialist cardiolog în cadrul Spitalului Acibadem Atakent afirmă că există multe diferențe între inima unei femei și inima unui bărbat, iar aceste diferențe solicită o abordare mai atentă cu inimile femeilor.

Conf. Prof. Dr. Karabulut explică cele 12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat și măsurile preventive necesare de luat în cadrul Săptămânii Sănătății inimii din 5-12 aprilie.

Cu 60 grame mai mică

Inima unei femei este mai mică decât inima unui bărbat. În timp ce greutatea medie a inimii unei femei este 118 de grame, inima unui bărbat cântărește cu 60 de grame mai mult.

Vasele sunt mai fine

Vasele inimii unei femei sunt mai fine. Faptul că acestea sunt cu aproximativ 1 mm mai subțiri decât venele bărbaților determină ca inima femeilor să lucreze mai intens.

Mai multe palpitații

Femeile au o structură mai flexibilă a valvelor. Afecțiuni ale valvelor inimii și plângeri de palpitații sunt mai frecvente.

Vase mai sensibile

Vasele din inima unei femei sunt mai sensibile și mai susceptibile de a se contracta. Contracția temporară în vasele subțiri poate provoca dureri în piept, care sunt dificil de diagnosticat.

Boala este dificil de diagnosticat

Prof. Dr. Ahmet Karabulut a spus că diagnosticarea bolilor cardiace la femei nu este usoară și a explicat că “ECG și testele de efort prezintă deseori rezultate normale. Trebuie să se țină seama de îndoielile clinice și factorii de risc existenți și să se efectueze în consecință teste suplimentare.Continuare și mai multe detalii pe www.acibadem.md. 

Mai multe detalii și infomații pe www.acibadem.md.

Dacă vă confruntați cu o problemă de sănătate și aveți nevoie de un tratament complex sau o opinie medicală – contactați Reprezentanța Acibadem în Republica Moldova:

Tel: 060 999 144 / 022 876 568

FB.com/AcibademMoldova 

www.acibadem.md
Str. București 79/11, Mun. Chișinău

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub