11 persoane din 20, reținute de CNA vineri în dosarul farmaciilor, au fost plasate în arest la domiciliu

11 medicii și agenții economici din cei 20, care au fost reținuți de către CNA vineri, într-un dosar ce vizează comercializarea medicamentelor ilegal, au fost plasați în arest la domiciliu, alții 8 rămân în izolataor, iar o persoană se află la spital.

11 persoane din 20, reținute de CNA vineri în dosarul farmaciilor, au fost plasate în arest la domiciliu
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit CNA, Douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. 

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi furnizat  companiilor farmaceutice informaţii cu privire la controalele inopinate ce urmau a fi efectuate de către Agenţie şi că le-ar fi dat asigurări că nu vor fi sanţionate chiar dacă vor fi depistate anumite încălcări. 

Pub

Totodată, au fost ridicate recete ştampilate, cu preparatul farmaceutic prescris, însă fără indicarea numelui pacientului, precum şi sume impunătoare de bani, necontabilizate, în diferită valută. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii riscă până la 10 ani de închisoare, iar angajaţii companiilor farmaceutice - până la 6 ani de detenţie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub