Iată cine „luptă” pentru dezvoltarea mass-mediei din RM. Democratul Sergiu Sîrbu: „Ne dorim o presă liberă, modernă, corectă și profesionistă”

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu „se laudă” în fața europenilor privind faptul că dezvoltarea producției media din Republica Moldova, dar și securitatea cetățenilor de propagandă străină se datorează Guvernului și Parlamentului. Dânsul susține că acum 20 de ani, producătorii autohtoni de media nu au beneficiat de astfel de mecanisme. În context, a precizat că dorește o presă liberă și corectă.

 Iată cine „luptă” pentru dezvoltarea mass-mediei din RM. Democratul Sergiu Sîrbu: „Ne dorim o presă liberă, modernă, corectă și profesionistă”
(Foto: UNIMEDIA)

„Mai bine de 20 de ani, producătorii autohtoni de media nu au avut nici resursele și nici mecanismele legislative necesare, pentru a se dezvolta așa cum s-a întâmplat în alte țări. Tocmai de aceea, piața de profil din Republica Moldova a fost dominată de produse externe”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Pub

„I-am asigurat că ne dorim o presă liberă, modernă, corectă și profesionistă”, a concluzionat Sîrbu.

 

UNIMEDIA amintește că aproximativ două săptămâni în urmă poliţia a confiscat o maşină în care se afla tirajul ziarului local „Cuvântul" din Rezina. Mașina și tirajul ar fi fost sigilate, pe motiv că şoferul nu avea foaia de parcurs.

Redacția ziarului „Cuvântul” a publicat în edițiile anterioare mai multe investigații, realizate împreună cu Rise Moldova, despre cumnata vicepreședintei raionului Rezina, Eleonora Graur, care este membru al Partidului Democrat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub