„ANRE a adoptat o altă decizie antisocială”: PSRM vine cu inițiativa de a reduce în jumătate taxele la produsele petroliere

PSRM vine cu inițiativa de a reduce în jumătate taxele și accizele la produsele petroliere, menționând că ANRE a adoptat o altă decizie antisocială, ridicând prețurile benzinei și motorinei. În acest sens, socialiștii susțin că aceasta va determina o creștere a prețurilor bunurilor esențiale, a produselor alimentare, precum și un impact sever asupra sectorului transporturilor și agriculturii din țară.

„Având în vedere că 40% din prețul final pentru combustibil pentru consumator este alcătuit din impozite și accize, iar Guvernul raportează o creștere record a veniturilor fiscale în buget, PSRM propune o inițiativă de reducere la jumătate a impozitelor și accizelor pentru benzină și motorină, și producătorii interni în această perioadă dificilă. Această inițiativă nu este doar o măsură socială forțată, ci este menită să stimuleze resuscitarea economiei naționale - de la sistemul de transport  până la agricultură și industrie”, se arată în comunicatul de presă PSRM.

În acest sens, membrii partidului socialist au ținut să menționeze că se bazează pe sprijinirea acestei inițiative din partea altor fracțiuni din Parlament.

UNIMEDIA amintește că astăzi ANRE a anunțat noi scumpiri la benizină și motorină. Astfel, începând de miercuri, 13 iunie, prețul plafon pentru un litru de benzină crește cu 34 de bani, iar motorină crește cu 32 de bani.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.