Şedinţele operative de la Primărie şi cele ale CMC vor fi transmise on-line

Şedinţele operative de la Primărie şi cele ale Consiliului municipal Chişinău (CMC) vor fi transmise în direct pe pagina de internet www.chisinau.md, la rubrica „Sedinţe on-line”. Transmisiunea şedinţei de marţi, 24 februarie, a CMC este un test. Deocamdată consilierii pot fi doar văzuţi, nu şi auziţi. Aceasta deoarece nu au fost puse la punct toate detaliile tehnice, transmite Info-Prim Neo. 
Şedinţele operative de la Primărie şi cele ale CMC vor fi transmise on-line
(Foto: Colaj UNIMEDIA)

Pentru a realiza transmisiunea, în sala de şedinţe au fost montate 6 camere web mobile. Acestea acoperă în mare parte suprafaţa sălii. 300 de persoane vor putea vedea imaginile concomitent. Totodată, va fi creată o arhivă cu toate şedinţele transmise.  
 
Potrivit şefei Direcţiei relaţii publice a Primăriei capitalei, Mariana Vasilache, ideea a fost lansată anul trecut de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Aceasta va fi implementată cu suportul PNUD Moldova în cadrul proiectului „Dezvoltarea municipiului Chişinău”, şi a Fundaţiei Soros. Costul total se ridică la 35 mii de euro. Partea tehnică va fi realizată de două persoane instruite anume pentru aceasta. Transmisiunile vor fi realizate timp de patru ani.  
 
„Este un proiect pentru a mări transparenţa, pentru ca mai multă lume să aibă acces la actul decizional al administraţiei capitalei”, a precizat Mariana Vasilache.  
 
Primarul interimar al capitalei, Vlad Coteţ a spus presei că „este un proiect binevenit”. „Fiecare dintre noi tinde spre transparenţă şi cred că acest sistem va influenţa şi asupra lucrului funcţionarilor şi al consiliului. Cheamă la responsabilitate. Oamenii trebuie să ştie ce se întâmplă la Primărie”, a declarat Coteţ.

Sursa: Info-Prim Neo

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub