Maia Sandu, despre falsurile apărute pe mai multe rețele de socializare: „Toate sugestiile Facebook duc către Partidul Democrat”

Acuzații la adresa Partidului Democrat din partea liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu. Potrivit acesteia, mai multe pagini pe rețelele de socializare, care ar aparține PD-ului, împrăștie știri false la adresa lui Andrei Năstase.

Maia Sandu, despre falsurile apărute pe mai multe rețele de socializare: „Toate sugestiile Facebook duc către Partidul Democrat”
(Foto: UNIMEDIA)

„Am primit din partea unui susținător PAS un indiciu care leagă o bună parte din paginile de dezinformare, minciună, știri false, de paginile de Facebook ale PD.

Pe noua pagină Știri pe Spuse, la sugestii de pagini similare am găsit doar conținut al PD-ului. Ne-am gândit că e o coincidență și am rugat mai mulți colegi să verifice pagina Știri pe Spuse – la toți sugestiile Facebook duc către Partidul Democrat.

Pub

Algoritmul Facebook promovează noile pagini create, cu mai puțini urmăritori, prin sugestii de pagini similare ca audiență și conținut”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Lidera PAS mai spune că deoarece suntem în campanie electorală, majoritatea paginilor false sunt atacuri la Andrei Năstase. „După cei 30.000 de sirieni trimiși în campania prezidențială în ajutorul lui Dodon, împotriva mea, Plahotniuc trimite acum 50.000 de arabi în ajutorul Silviei Radu, împotriva lui Andrei Năstase. Important: Fiți atenți la ce citiți și raportați paginile clonă!”, a conchis aceasta.

UNIMEDIA preciează că perețelele de socializare au apărut mai multe știri false prin care se spune că Andrei Năstase, dacă o să ajungă primar, o să dea în chirie Chișinăul arabilor. Aceste informații au fost dezmințite de nenumărate ori de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub